sirah_bg

Naon metode pamilihan campuran garing mortir aditif selulosa?

20220318092632603260

Salah sahiji bédana pangbadagna antara mortir campuran garing sarta mortir tradisional nyaéta modifikasi mortir campuran garing kalayan jumlah leutik aditif kimiawi.Nambahkeun hiji aditif kana mortir garing disebut modifikasi primér, sarta nambahkeun dua atawa leuwih aditif nyaéta modifikasi sekundér.Kualitas mortir bubuk garing gumantung kana pilihan bahan anu leres sareng koordinasi sababaraha bahan.Kusabab aditif kimiawi leuwih mahal sarta boga dampak gede dina kinerja mortir garing.Ku alatan éta, nalika milih aditif, jumlah aditif kudu dibikeun prioritas luhur.Di handap ieu mangrupakeun bubuka ringkes kana métode pamilihan éter selulosa aditif kimiawi.

 

Naon metode pamilihan campuran garing mortir aditif selulosa?

 

Éter selulosa, ogé katelah modifier rheologi, nyaéta campuran anu dianggo pikeun nyaluyukeun sipat rhéologis mortir seger sareng dianggo dina ampir unggal jinis mortir.Sipat di handap ieu kedah dipertimbangkeun nalika milih variétas sareng jumlah tambahanna:
(1) Panahanan cai dina suhu anu béda;
(2) Pangaruh Thickening, viskositas;
(3) Hubungan antara konsistensi jeung suhu, sarta pangaruh konsistensi dina ayana éléktrolit;
(4) Bentuk jeung darajat éterifikasi;
(5) Ningkatkeun thixotropy sareng kamampuan posisi mortir (ieu dipikabutuh pikeun mortir dicét dina permukaan nangtung);
(6) Laju disolusi, kaayaan jeung lengkep disolusi.
Salian nambahkeun selulosa éter (kayaning métil selulosa éter) kana bubuk mortir garing, polyvinyl asétat ogé bisa ditambahkeun, nyaeta, modifikasi sekundér.Binders anorganik (semén, gipsum) dina mortir bisa mastikeun kakuatan compressive tinggi, tapi boga pangaruh saeutik kana kakuatan tensile na flexural.Polyvinyl asétat ngawangun pilem elastis dina pori-pori batu semén, ku kituna mortir nu bisa tahan beban deformasi tinggi jeung ningkatkeun daya tahan maké.Prakték geus ngabuktikeun yén nambahkeun jumlah béda métil selulosa éter jeung polyvinyl asétat kana mortir garing bisa nyiapkeun lapisan ipis smeared slab beungkeutan mortir, mortir plastering, mortir plastering hiasan, sarta mortir masonry pikeun blok beton hawa-entrained Jeung mortir timer leveling pikeun tuang. lantai, jsb Pergaulan dua teu ngan bisa ningkatkeun kualitas mortir, tapi ogé greatly ngaronjatkeun efisiensi konstruksi.
Dina aplikasi praktis, pikeun ngaronjatkeun kinerja komprehensif, rupa-rupa admixtures diperlukeun.Aya rasio cocog optimal antara aditif.Salami kisaran dosis sareng rasio anu pas, aranjeunna tiasa ningkatkeun kinerja mortir tina sisi anu béda.Nanging, nalika dianggo nyalira, pangaruh modifikasi mortir diwatesan, sareng sakapeung épék négatip, sapertos selulosa campuran tunggal, ningkatkeun kohési mortir sareng ngirangan darajat delaminasi, tapi dina waktos anu sami, konsumsi cai tina mortir ieu greatly ngaronjat tur mortir disimpen dina interior slurry, nu ngabalukarkeun panurunan gede dina kakuatan compressive;Nalika agén hawa-entraining ditambahkeun, sanajan stratifikasi mortir bisa greatly ngurangan sarta konsumsi cai ogé bisa greatly ngurangan, kakuatan compressive of mortir condong ngurangan alatan leuwih gelembung hawa.Pikeun maksimalkeun kinerja mortir masonry sareng ngahindarkeun cilaka pikeun pasipatan mortir anu sanés, konsistensi, lapisan sareng kakuatan mortir masonry tiasa nyumponan sarat rékayasa sareng spésifikasi téknis anu relevan.Perlu nyandak ukuran komprehensif, ngamekarkeun jeung make admixtures komposit ti sudut pandang ngurangan cai, enhancement viskositas, ingetan cai jeung thickening, sarta plasticization hawa-entraining pikeun semén jeung perlindungan lingkungan.

 


waktos pos: Mar-31-2022
Chat Online WhatsApp!